Адвокат Лилия Цончева и адвокат Гергина Кьосева консултираха най-големия сателитен оператор и доставчик на цифрова телевизия в България – „Булсатком“ ЕАД във връзка с финансовото и оперативното му преструктуриране по въпроси на българското законодателство.

Транзакцията включваше преструктуриране на съществуващ синдикиран банков кредит от 80 милиона евро чрез превръщане на част от дълга в капитал в полза на съществуващите кредитори на Булсатком – инвестиционното дружество Blantyre Capital Limited, Европейската банка за възстановяване и развитие и Българска банка за развитие, както и ново обезпечено финансиране в размер на 30 милиона, предоставенo от старите кредитори на групата Булсатком. 

През последните две години Булсатком прекрати големи съдебни дела и постигна споразумения с основния си кредитор – Export-Import Bank of the United States и със собственика на сателита България Сат-1. Булсатком също постигна споразумения по отношение на съществуващи търговски задължения.

По всички въпроси, засягащи английското право, Kirkland & Ellis консултира Blantyre Capital и Българска банка за развитие, Pillsbury Winthrop Shaw Pittman съветва Европейската банка за възстановяване и развитие. 

По всички въпроси, засягащи българското право, Blantyre Capital, Българска банка за развитие и Европейската банка за възстановяване и развитие бяха представлявани от адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“.

12 Декември 2019

Сподели

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email